Alternativa bränslen som inte påverkar miljön

Tack vare trenden att utveckla teknik som är mer hållbart, är alternativa bränslen för bilar en prioritering då fordon är en av de största anledningarna till luftföroreningar. För några år sedan började så kallade “gröna bilar” dyka upp – som förbrukar mindre bränsle eller drivs av el.

Visst är hybriderna och eldrivna bilar framtiden, men dessa kommer inte att vara de enda alternativen på marknaden. För närvarande finns det flera studier med alternativa bränslen som inte förorenar miljön. Det finns prototyper av bilar som drivs med solenergi, organiskt avfall, väte, till och med luft.

Vätgas är ett verkligt alternativ

Av all utveckling som sker inom bränsle så tycks fordon som drivs av vätgas vara närmast en verklig framtid. Flera företag har redan funktionella modeller av bilar som använder detta alternativa bränsle. Den japanska biljätten Honda marknadsför exempelvis redan en sådan bil i Japan: Clarity Fuel Cell.

Clarity Fuel Cell är en bil som kan köra upp till 750 kilometer utan att behöva tankas och som ger noll utsläpp av föroreningar. I framtiden kommer vätgasmodeller sannolikt att ersätta hybridbilar – som fortfarande bränner fossilt bränsle, om än mindre än vanliga bilar.

Leave a Comment

shesha