Att köpa en miljöbil

Under de senaste åren har det blivit allt mer vanligt att prata om miljön och om att bilarna sliter en hel del på den. I och med det har också så kallade miljöbilar tagit sig in på marknaden. Det är bilar som inte drivs med traditionella drivmedel som diesel och bensin. Men hur är det att köpa och äga en miljöbil?

Köpa en begagnad miljöbil

När man tittar hos bilförsäljare som Riddermark Bil förekommer det att miljöbilar säljs begagnade. Det kan handla om att någon köper en ny bil och då vill byta in den gamla bilen. En begagnad miljöbil är sällan ett dåligt köp. Det finns dock en del saker att tänka på. När det gäller bilar som drivs på biogas till exempel får gastankarna bara användas under ett visst antal år. Efter det måste tankarna bytas eller pluggas så att bilen bara går på bensin. Det är en sak man bör ha koll på innan man köper en begagnad gasbil.

Är miljöbilar dyrare?

En miljöbil är många gånger lite dyrare än en motsvarande bil som drivs av till exempel bensin. Det gäller både när man köper den ny och när bilen är begagnad. Å andra sidan kan man som köpare räkna med att skatten på bilen blir rejält mycket billigare. När det gäller besiktning och liknande avgifter är de desamma som för övriga bilar. Däremot kan man i många städer få parkera billigare om man har en miljöbil.

Fördelar med miljöbilar

Miljöbilar har många fördelar. För det första gör man miljön en stor tjänst genom att man inte använder fossila drivmedel. För det andra gör man sin egen plånbok en tjänst när det gäller drivmedelskostnader. Både el och gas är i regel billigare än bensin och diesel.

Leave a Comment

shesha