Unika bilar och teknikens utveckling

Bilar är ett av våra mest använda transportmedel. Den första bilen tillverkades år 1886 av den tyske ingenjören Carl Benz. Sedan dess har bilen utvecklats med stormsteg och med dagens avancerade teknik har vi en mängd fantastiska funktioner.

Moderna bilar med avancerade funktioner

Bilar blir allt mer bensinsnåla genom så kallade hybridmotorer. En hybridmotor består av två eller fler kraftkällor med både vanlig diesel eller bensin samt elektricitet. Nu finns det bilar som går helt och hållet på el. En elbil drivs på elektricitet och man laddar bilen i cirka 20 minuter med hjälp av en laddstolpe. Köper man en ny bil måste man enligt lag att skaffa en trafikförsäkring men det kan vara svårt att välja. Då kan man med fördel besöka Trafikförsakring.se och få en bra och samlad översikt över trafikförsäkringar. Syftet med ny teknik i bilar är för att öka trafiksäkerheten. Några av de de viktigaste teknikerna i nya bilar kan rädda liv och förebygga risken för olyckor. Om olyckan ändå skulle vara framme, kan smarta bilsystem själva ringa upp och larma SOS. Moderna bilar kan även smsa till mobilen om man kör för fort.

Flygbilar – framtidens transportmedel?

I filmernas värld ser vi futuristiska världar med bilar som kan flyga. Faktum är att flygbilar redan håller på att utvecklas. Företaget Terrafugia har utvecklat en smart flygbil som redan finns att köpa på marknaden. Den är utformad med samma princip som drönare och behöver inga vingar. Bilen är som en normalstor bil och har en snygg, ren och futuristisk design. Bilen kan flyga 64 mil i taget, går helt på el och har en maxhastighet på 160 km/h. Det är bara en tidsfråga innan vi kan köpa dessa bilar i massupplagor. Framtiden är redan här och när vi börjar använda flygbilar måste vi ändra hela vårt perspektiv på vägar med en ny horisont i sikte.

Leave a Comment

shesha