Miljövänliga bilar

Bilen är en viktig del av många svenskars hem och vardag. Många behöver den för att komma till jobbet och andra bara för att vardagen ska kunna gå ihop. Det är barn som ska köras till förskola eller fotboll och storhandlingen är nästan omöjlig utan att ha bil. Utvecklingen av bilar är minst sagt häpnadsväckande och alla som har suttit i en nyproducerad bil vet att det går fort. Många nya bilar kan parkera av sig själva, byta fil själva på motorvägen och bromsar ifall något kommer upp på vägen och föraren själv inte bromsar i tid. Steget till att få helt självkörande bilar kan vara långt men det kryper närmare och närmare. För att tillgodose alla kunders behov och krav så blir det också viktigare och viktigare med miljövänliga bilar.

En seriös bilhandlare hjälper dig

En bra bilhandlare kan hjälpa dig att hitta precis vad du är ute efter. Kanske är det bilen som har det allra senaste eller så är det den bästa pendlarbilen. Det finns många olika sorters bilar. Företag slåss för att skapa så bra miljövänliga bilar som möjligt och BMW ligger i framkant på många sätt. På deras sida så kan du bygga din egen bil för att få den precis så som du vill ha den och vilka funktioner du kan tänka dig för att trivas så bra som möjligt med ditt inköp. Elbilars antal växer exponentiellt och 2019 beräknades det finnas över 36 000 elbilar i Sverige och det dubblas varje år.

Kostnaden kan avskräcka

Kostnaden för en elbil kan avskräcka många människor men det man måste tänka på är att även om en elbil är dyrare i inköp så är de så mycket billigare i drift. I det långa loppet så kommer elbilen vara det billigare alternativet. Det går dessutom att få bidrag på upp till 60 000 kronor för att köpa en elbil.

När du väl har köpt din elbil så är kostnaden per mil inte mycket. Om du laddar hemma så kan du räkna med att du betalar ungefär tre kronor per mil. Detta att jämföra med bensin eller diesel som kostar 14-15 kronor per mil. Alltså tjänar du in kostnaden för inköpet ganska snabbt. Många ställen erbjuder dessutom gratis laddning och då blir det ännu billigare att köra din elbil.

En elbil är alltså bra för både plånboken och för miljön. Alla blir nöjda och vi kan fortsätta att njuta av vår natur även framöver. Dessutom är det en härlig känsla med avsaknaden av avgaser som vanligtvis sprutar ut bakom bilen.

Leave a Comment

shesha