DeLorean

Få bilmodeller sticker ut i historien i samma utsträckning som DeLorean. En bilmodell som på många sätt var ett kommersiellt fiasko men som ändå fått ikonstatus tack vare dess synlighet i filmserien Tillbaka till framtiden.

Är du en av de lyckliga få i Sverige som äger en DeLorean? Antagligen inte, och om du var det skulle du förmodligen redan ha ett garage. Om du har en bil är den värd att skyddas så kanske dags att bygga ett garage om du inte redan har ett? Hos Buildor hittar du allt du behöver, och mycket mer, för den typen av byggprojekt.

DeLorean skapades av bilfabrikanten John DeLorean och började serietillverkas 1981. Bilen tillverkades av företaget med samma namn, de hann för övrigt bara producera den här modellen innan de gick i konkurs redan 1982. Varför gick det så dåligt? Delvis berodde det väl på att DeLorean, bilen alltså, goda ambitioner till trots drogs med en hel del problem. Till exempel var karossen klädd i borstat rostfritt stål som visserligen inte rostade, men som däremot attraherade fettfläckar och annat smuts. Dessutom var ytskiktet tillräckligt dyrt för att dra upp prislappen ordentligt.

Nyligen rapporterades det att den klassiska bilmodellen ska börja tillverkas igen. Den här gången i en variant som uppdaterats för att motsvara moderna bilköpares förväntningar. Prislappen förväntas hamna någonstans runt 100 000 dollar, vilket i runda slängar motsvarar ungefär en miljon kronor.

Leave a Comment

shesha