Rätt bil för bilverkstaden

Om man driver en bilverkstad kan det vara mycket praktiskt att också ha en firmabil som tillåter att man kan göra reparationer av mindre slag även utanför verkstaden. En punktering, byte av vissa slangar och liknande är sådant som ofta kan lösas direkt på plats, snabbt och enkelt. Men för att bilen ska fungera som företagsbil finns det en del krav på den.

Inredning i bilen

Det allra bästa är om man har en skåpbil. I den kan man sedan placera verkstadsinredning från worksystem för att säkert och smidigt kunna förvara verktyg och annat som kan behövas i bilen. Det kan vara bra att ha låsbara skåp och lådor så att man även kan förvara mindre saker som skruvar, muttrar och liknande utan att de ramlar ut när bilen rör på sig.

Dekaler och reklam

När man har en bil i företaget kan det vara smart att sätta dekaler på den. Det gör att företaget syns mer när bilen körs och dessutom kan den kund som anlitar företaget se att det är rätt personer som kommer för att ta hand om bilen. Att ha riktiga dekaler ger också ett mer seriöst intryck överlag. Dekalerna kan antingen vara i form av företagets namn, dess logga eller i en kombination.

Bilen ska ta sig fram

När man ska välja en företagsbil för bilverkstaden är det viktigt att tänka på att kunderna kan finnas var som helst. Om en kund ringer från mitt ute i skogen kan vägen dit vara av sämre slag och då kan till exempel fyrhjulsdrift vara bra att ha.

Det kan också vara klokt att tänka på att bilen inte ska vara alltför stor. Många gånger kan det vara trångt om utrymme när en annan bil ska repareras. För att företagsbilen ska vara funktionell kan det dock vara bra att fundera över hur mycket den får lastas med, samt över hur mycket bilen får dra. Ibland kanske man behöver hämta en annan bil på kärra och då krävs det att företagsbilen får dra den tyngre lasten.

Storlek och utseende

Även om inte företagsbilen är så stor på utsidan är förvaring alltid bra att ha. Det gäller därför att man tänker smart kring inredningen. Man kan få in en hel del verktyg även i en kombi, men ett större skåp är guld värt.

Det är också ett plus om bilverkstadens bil ser någorlunda fräsch ut. Om den inte gör det kan företaget snabbt se oseriöst ut.

Städning och skötsel

För att man ska hitta sina verktyg är det alltid viktigt att man ser till att lägga tillbaka dem på sin vanliga plats. Det är också klokt att städa ur bilen då och då. Gamla papper och annat hör inte hemma i bilen, och dessutom blir det svårt att arbeta om saker ligger i vägen.

Leave a Comment

shesha